2020 KADINLAR GÜNÜ KAĞIT ÇİÇEK ATÖLYESİ AMERICAN HOSPITAL GROUP
American Hospital grup hastanelerinde gerçekleştirdiğimiz bu özel workshop çalışmasında, sağlık sektörünün emekçi kadın çalışanlarıyla kağıt sanatının iyileştirici gücü etrafında bir araya geldik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen bu etkinlikte, bireysel yaratıcılığın kolektif bir esere nasıl dönüştüğüne hep birlikte tanıklık ettik.
Atölye süresince katılımcılar, hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak birbirinden farklı form ve renklerde kağıt çiçekler hazırladılar. Her bir çiçek, yapan kişinin emeğini ve özgün dokunuşunu temsil ederken; bu parçaların "#yaşamkadınlagüzelleşir" mottosunun yer aldığı dev panoda birleşmesiyle büyüleyici bir kompozisyon ortaya çıktı.
Birlikte üretmenin ve paylaşmanın heyecanıyla şekillenen bu çiçekli pano, workshop sonunda hastane bünyesinde sergilenerek bu anlamlı günün kalıcı bir hatırası haline geldi. Kadınların el emeğiyle renklenen bu ortak iş, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmadı, aynı zamanda dayanışmanın ve yaratıcılığın en zarif sembollerinden biri oldu.




