Tüm Türkiye'ye 1000TL ve üzeri alışverişlerde KARGO ÜCRETSİZ!

Çağdaş Dünyada Kağıt Çiçekler

Instagramda küçük bir araştırma yaptığınızda, #paperflowers hashtagiyle paylaşılmış fotoğrafların başlı başına apayrı bir dünya olduğunu göreceksiniz. Ama bu kadar popülerleşmiş bir konuyu belli kriterler ile sınıflandırmak mümkün değil.
Chanel 2009 İlkbahar/Yaz Haute Couture defilesinin giriş merdiveninin parmaklıkları, 7.000 el yapımı beyaz kağıt çiçek ile süslenmiş ve çiçekler odanın 32 sütununu çarpıcı biçimde sarmıştı.

defile dekoru

Ve bu, dünyanın kağıt çiçeklerin farkına vardığı an olabilirdi. Halbuki zanaatkârlar, neredeyse kağıt kullanılmaya başlandığı andan itibaren farklı çiçekler yaratıyorlardı.
ÇİN
Çinliler M.Ö. 105 yılında kağıdı bulduklarında, çeşitli lambalar, pervaneler ve tabii ki çiçekler yapmaya başladılar. Çiçekler suda yüzen kaplara yerleştirilir ve daha sonra bir dini armağan olarak suya bırakılırdı. Diğer pek çok şey gibi, kağıtlardan yapılmış çiçekler de ilk olarak kağıt nilüfer çiçeklerinin hala kutsal sunakları süslediği yer olan Vietnam gibi yakın yerlerden geçerek İpek Yolu boyunca yüzüp, Hindistan'a doğru ilerliyorlar ve nihayet 11. yüzyılda Avrupa'ya ulaşıyorlardı.

kağıt çiçek
MEKSİKA
Kağıt Avrupa'ya ulaştığında hızlı bir şekilde Avrupa kolonilerine yayıldı. İspanyollar kağıdı tanıdığında, Mayaların köklü bir kağıt dekorasyon geleneği zaten vardı. Bu ilk Meksikalı kağıt çiçekler kiliseleri ve ev sunaklarını süslemek için kullanıldı ve yumuşak renklerle yapıldı, kenarları altın ya da gümüşle vurgulandı. Kağıt çiçeklere olan talep arttı ve bugün kağıt çiçek üretip bütün ülkeyi dolaşarak satan sokak satıcıları için festivaller düzenleniyor.
AVRUPA
Victorian İngilteresi'nde belirli sınıftan bir kadın olsaydınız, hem çalışmamanız hem de sürekli meşgul olmanız beklenirdi. Her iki toplumsal gereksinimi karşılamak için,kadınlar işçiliği üstlendi ve kağıt çiçek yapımı da yapılacaklar listesinin başındaydı. Gerçek bir çiçek dikkatlice sökülüyor, her bir parçası kağıt üzerine çiziliyor ve bu parçalar şablon olarak kullanılarak kağıttan çiçekler elde ediliyordu. Kağıt yapraklar, gerçekçi bir görünüm elde etmek için dikkatlice kesiliyor, kıvrılıyor veya buruşturuluyordu. Sonra saplarına yapıştırılıyor veya telle tutturuluyorlardı. Çiçekler genellikle her bir taç yaprağı boyanarak tamamlanıyordu. El yapımı çiçekler evlerin her köşesinde sergileniyor ve vazgeçilmez bir kişisel aksesuar olarak kabul ediliyordu.
BUGÜN
Bu epik derecede güzel olan Chanel defilesi, el yapımı çiçek hareketinin tam olarak yükselişiydi. Daha sonra, 2012'de New York Bridal Market'teki Martha Stewart standı, dev beyaz kağıt çiçeklerden yapılmış bir fotoğraf fonuyla boy gösterdi ve çağdaş, kağıt çiçek seven dünyamız, o zamandan beri yavaşlama belirtileri göstermedi. Tiffanie Turner’ın dev kağıt çiçekleri müze galerilerine asıldı, Zoe Bradley, Louis Vuitton ve Harrods için devasa asma enstalasyonlar yaptı ve Livia Cetti, nefes kesici kreasyonlarını New York'ta John Derian'da satıyor ve devasa kağıt aranjmanları yaratıyor.

Yüzyıllardır süre gelen bu sanat dalını, günümüzde A! Ne Hoş olarak biz de hem günlük hayatınızın bir parçası haline getirdiğimiz buket koleksiyonları, hem de firmaların etkinlik ve vitrin tasarımları olarak sürdürüyoruz. :)