Tüm Türkiye'ye 1000TL ve üzeri alışverişlerde KARGO ÜCRETSİZ!

Kağıt çiçek nedir? Origami mi bu yaptığınız?

Aslında adı üzerinde :) malzeme olarak yüksek gramajlı kağıt (karton) kullanıyoruz ve 2 boyutlu bir malzemeyi 3. boyuta geçirerek çiçekler üretiyoruz. Kullandığımız malzeme; genellikle 160gr/m2 ve üstü, hamuru renkli ve FSC sertifikalı kartonlar oluyor.      

 

kağıt çiçek buket

 

Yani origami mi yapıyorsunuz derseniz, hayır değil. Origami, katlamayla ve yapıştırıcı kullanmadan kağıdın 3 boyutlu objelere dönüştürülmesi tekniğine deniyor. Katlama esasına dayalı olduğu için, bizim kullandığımız kağıtlardan daha hafif, yani katlamaya müsait, daha ince kağıtlar kullanılıyor. Japonya'da ortaya çıkmasına rağmen, şu an dünyaca ünlü farklı coğrafyalardan origami sanatçılarına rastlayabilirsiniz. Mesela Florian Touitou'nun eserlerini buradan takip edebilirsiniz.

Peki ya kirigami? O da mı değil? :)
Maalesef değil :). Kirigami, aslinda origami kadar eskilere dayanan bir teknik değil. 1960'larda Amerikali Florence Temko'nun ortaya attığı bir yöntem. Kiri Japonca kesmek, kami ise kağıt anlamına geliyor. Yani origamiden farkı, kesme ve katlama yöntemlerinin bir arada kullanılması. Ancak yapıştırma içermiyor. 

Biz kağıt çiçeklerimizi tasarlayıp üretirken farklı yöntemleri bir arada kullanıyoruz, kesmek, katlamak, yapıştırmak, boyamak vb. aklımıza gelen her yöntemi deniyoruz. :)

İşte bizim ürünlerimiz bu şekilde ortaya çıkıyor!